Anja Vosdingh Bessem

Vosdingh Bessem, Anja

Schone Slaapster

 4.100,00

Vosdingh Bessem, Anja

Tortelduifje

 975,00

Vosdingh Bessem, Anja

Lady Powerpoint

 850,00

Vosdingh Bessem, Anja

Op glad ijs

 900,00

Vosdingh Bessem, Anja

Monument voor een mooie Jongen

 650,00

Vosdingh Bessem, Anja

Troela

 400,00

De beelden van Anja Vosdingh Bessem gaan bijna allemaal over de vrouw. Met de vrouwelijke rondingen stralen haar beelden een vriendelijkheid, zachtheid uit met een mooi gevoel van humor. De vrouwen zijn zichzelf, een stap voorbij aan het zelfverzekerd zijn. Ze zijn, nemen terecht hun plaats in, daar zijn ze tevreden over en de wereld mag dat zien.

Deze vanzelfsprekendheid die de vrouwen van Anja uitstralen geeft haar beelden een luchthartigheid, voor complexen is geen plaats. Door deze sfeer ogen haar beelden fysiek licht, ontkennen ze het aardse gewicht van het brons, steen of hout waar ze van zijn geschapen.

Anja werkt niet met modellen, maar kijkt wel naar mensen in beweging om structuur en houding van het lichaam goed te bestuderen. Zij werkt met de klassieke verloren was methode en maakt zelf haar mallen en de hele afwerking van haar gegoten beelden. Door veel van het gietproces zelf te doen is ze in staat om tot op het laatst haar werken iets aan te passen.

Anja Vosdingh Bessem (1953) studeerde aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Zij werkt in steen, brons en hout. Ook tekent zij. De werken van Anja Vosdingh Bessem zijn opgenomen in privé- en publieke collecties.