Saskia Pfaeltzer

Pfaeltzer, Saskia

Tango I

 4.800,00

Pfaeltzer, Saskia

Spelend Paard I

 5.350,00

Pfaeltzer, Saskia

Sluierdans

 7.350,00

Pfaeltzer, Saskia

Atleet I

 4.800,00

Pfaeltzer, Saskia

Staande Figuur

 5.200,00

De bronzen beelden van Saskia Pfaeltzer hebben een onvervreemdbaar, eigen handschrift. De elegante, ritmische vormen, de half geabstraheerde ledematen en de geborstelde oppervlaktestructuur zijn typische Pfaeltzer-kenmerken.  Wij zien fiere mensen in brons, stoere dragers, trotse amazones en ranke danseressen, veelal van uitheemse komaf. En inderdaad, Pfaeltzer houdt van het uitheemse, van zelfbewuste mensen, van dans, muziek en theater. Echter, zij geeft niet alles prijs. Tussen de regels van het beeldhouwen door lezen wij in abstracte termen waar het in de kern van haar werk om gaat. Saskia Pfaeltzer zoekt het feest dat de ziel vervoert, haar beelden vormen één lange optocht waarin mensen hun fantasie bevrijden in hun zoektocht naar het spirituele.

Naast haar werk in brons maakt Saskia ook werken in porselein. Zij heeft in China het ambacht geleerd en les gegeven in plastieke vormgeving. Naast haar beeldhouwwerk schrijft en illustreert Saskia ook boeken.

Saskia Pfaeltzer (Hilversum,1955) studeerde in 1980 af aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunst te AmsterdamSindsdien volgden vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland alsmede talrijke eervolle opdrachten. Beelden zijn opgenomen in collecties van o.a. ING Bank, Unilever, Hudig Langevelt, Volmac, Luchthaven St. Maarten, Gemeentemuseum Oss, Gemeenten: o.a Amsterdam, Rotterdam en Helmond.

andere beelden

wij presenteren ook


SCHILDERIJEN


FOTO’S