ALBERTO ZAMBONI

Zamboni, Alberto

Confine I

 5.300,00

Zamboni, Alberto

Confine II

 2.600,00

Zamboni, Alberto

Controluce

 1.500,00

Zamboni, Alberto

Fuochi al confine

 3.900,00

Zamboni, Alberto

Noir

 3.900,00

Zamboni, Alberto

Oltre

 2.800,00

Zamboni, Alberto

Ore Piccole

 1.800,00
 9.100,00

Alberto Zamboni schildert met olieverf op linnen en gebruikt monochrome kleuren. Er zijn geen uitgesproken omlijningen en het spel van licht en schaduw is ongebruikelijk, zij lijken elkaar te vervangen, onopvallend en alsof per ongeluk.

Bij het kijken naar de werken van Zamboni, wordt men aangetrokken om in het schilderij te stappen, deel te worden van de wereld die voor de ogen opent. In deze wereld bestaan er geen grenzen, en de kijker wordt onderdeel van een wereld waar niets is gedefinieerd. Men wordt op zichzelf terug geworpen en daardoor gevraagd om de zelf opgeworpen grenzen op te zoeken.

Wanneer men in Alberto Zamboni’s schilderijen rondreist is er alle ruimte om deze grenzen op te zoeken en er vragen bij te stellen, om nieuwe grenzen te trekken en op een nieuwe manier naar het leven van alledag te kijken waar alles omlijnt is en vast lijkt te liggen.
Alberto Zamboni (1971) is afgestudeerd van de Academie voor Schone Kunsten in Bologna. Zijn werken vormen onderdeel van privé- en publieke verzamelingen. Zijn werk is tentoongesteld op de Biënale van Venetië, Art Basel en andere belangrijke tentoonstellingen. Het werk van Zamboni is vooral bekend in Italië, maar geleidelijk aan wordt het ook in andere landen

ANDERE SCHILDERIJEN

WIJ PRESENTEREN OOK


BEELDEN


FOTO’S