Klaas Werumeus Buning

Werumeus Buning, Klaas

Dance to the Music of Time

 6.400,00

Werumeus Buning, Klaas

Huid

 6.400,00

Werumeus Buning, Klaas

Terschellinger Strand

 6.400,00

Werumeus Buning, Klaas

The Planets

 6.400,00

Klaas Werumeus Buning is opgeleid aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in Den Haag. Doordat hij zich in Friesland vestigde, onderging hij echter een sterke invloed van collega’s die hun opleiding genoten aan de Minerva-academie in Groningen. Ook de landelijke omgeving van zijn atelier is van grote invloed op zijn schilderen.
De stijl van Werumeus Buning beweegt zich tussen uitersten. Een wijds, magistraal landschap behoort evenzeer tot zijn vocabulaire als een teder geschilderd detail van een bloem. Aandacht voor het kleine en gevoel voor het monumentale komen samen in een aangeboren liefde voor de natuur van de boerenzoon Klaas Werumeus Buning.

Dit onderwerp blijkt bij hem zo veelzijdig als het leven zelf. Strevend naar een expressie van zijn doorlopende verwondering verrast hij voortdurend met een afwijkende enscenering, een close-up fragment, een onverwacht detail of een andere schilderkunstige invalshoek. Dat maakt zijn schilderen tot een spannende zoektocht waarbij platgetreden paden zorgvuldig vermeden worden.