Suus suiker

Suiker, Suus

Symbiose 140-04

 4.300,00

Suiker, Suus

Symbiose 140-05

 4.300,00

Suus Suiker (1966) studeerde aan de Koninklijke Kunstacademie in Den Haag.  Over de jaren werkte zij in veranderende stijlen waarbij haar vakmanschap en inzichten zich steeds verder hebben verdiept.

De laatste jaren heeft Suus zich vooral gericht op werken in encaustiek, waarbij pigmenten worden gebonden met bijenwas en hars. Soms combineert zij deze oude techniek met moderne fotografische elementen of hedendaagse digitale technieken. Deze bewerkelijke gemengde techniek heeft een bijzondere dieptewerking en een zachte glans wat goed combineert met de thematiek van haar werk: de natuur. 

Suus Suiker schildert schijnbaar toevallig gekozen stukjes natuur, met details en structuren van planten en bloemen. Daarbij gebruikt ze een impressionistische toets, wisselend in kleurstellingen met zachte tinten of contrasten. Ze weet daarmee haar werken een stevig, toch poëtisch karakter te geven. De diepte van haar schilderijen nodigen uit om “in” het werk te willen kijken. 

Door de aandacht en het respect waarmee zij de natuur observeert en vastlegt, laat Suus zien hoe belangrijk en inspiratievol die natuur voor haar is. Met haar werk benadrukt zij het belang van die natuur voor haarzelf maar ook voor de mens in het algemeen.