Alexander Shibniov

Shibniov, Alexander

Golden evening

Shibniov, Alexander

Lace Maker III

 4.500,00

Shibniov, Alexander

Man and Woman

 8.700,00

Shibniov, Alexander

Musicians

 3.100,00

Alexander Shibniov (1962) komt uit een familie van kunstschilders. Hij is de vierde generatie en is met name door zijn overgrootvader geïnspireerd.  Alexander studeerde fijnschilderen en  decoratieve kunsten aan de academie van beeldende kunsten in Minsk. Na enkele jaren actief te zijn geweest in interieurdecoratie van openbare gebouwen heeft hij zich geheel toegelegd de fijnschilderkunst.

Shibniov’s werk is duidelijk verankerd in de Russische tradities. Zijn werken vertellen en hebben een ikoon-achtige kwaliteit. Ook verwijst zijn stijl en manier van werken naar de traditionele kunstwerkjes die geschilderd werden op doosjes van papier maché. De recente keuze van de schilder om op paneel te werken versterkt deze verwijzing.

De keuze om op natuurlijk hout te schilderen komt voort uit de wens om op doorleefd en warm materiaal te werken. Dit is onderdeel van zijn uitgangspunt om uitgebalanceerd en enigszins meditatief werk te maken waar een grote rust vanuit gaat. Alexander bereikt dit door te werken met een warm kleurenpalet waar hij bovendien restrictief mee omgaat. De ogenschijnlijke eenvoud van zijn werk is ook een belangrijk deel van de rust in zijn werk. Bij een goede tweede blik ziet de toeschouwer echter dat de eenvoud bedrieglijk is en hoe technisch volwaardig de schilderkunst van Shibniov is. Shibniov heeft zijn werken over heel Europa ten toongesteld.  Hij woont en werkt in Belarus.