Aleksandr Nekrashevych

Nekrashevich, Aleksandr

Potato Eaters II

 2.800,00

Nekrashevich, Aleksandr

Disguise

 6.100,00

Nekrashevich, Aleksandr

Flight from Colorado

 6.600,00

Nekrashevich, Aleksandr

The Flight into Egypt

 6.600,00

Nekrashevich, Aleksandr

Camouflage II

 6.100,00

Nekrashevich, Aleksandr

Flowers all year around

 7.800,00

Het kan geen toeval zijn dat de invloed van Pop-art en het Postmodernisme – o.a. gekenmerkt door de invloed van massamedia, deconstructie, eclecticisme en kritiek op instituten – is terug te vinden in het werk van de opkomende generatie kunstenaars uit Wit-Rusland zoals Aleksandr Nekrashevich.

Het is bijna 30 jaar na 1984 en het gedachtegoed van Pop-art heeft zijn tijdloosheid inmiddels bewezen, zoals o.a. blijkt uit de confronterende kunstwerken van Aleksandr Nekrashevich. De anamorfosen in de serie ‘Soap Bubbles’ verbeelden met hun verwrongen figuratie een vertekend beeld van de realiteit op dezelfde wijze waarop dagelijkse tv-soaps een onwerkelijke wereld aan ons voorschotelen. 

Slechts de opmerkzame reflectie van Aleksandr Nekrashevich ontwart het beeld en ontmaskert de onechtheid.

Aleksandr Nekrashevich (1973) studeerde van 1985 tot en met 1997 aan de Art College en de Belarusian Academy of Arts in Minsk. Zijn werk is geëxposeerd in o.a. Rusland, Polen, Frankrijk, Spanje, de Verenigde Staten, Zwitserland. De schilderijen bevinden zich in privaat- en bedrijfscollecties over de hele wereld.