Georg Loewit

 2.800,00

Loewit, Georg

Rocco Imperiale Marina

 2.600,00

Loewit, Georg

Forno II

 6.800,00

Loewit, Georg

Vatikan Parkplatz

 3.000,00
 5.800,00
 6.000,00

Loewit, Georg

Saturnia

 2.800,00

Loewit, Georg

Marrakesch Motiv

 2.500,00

Loewit, Georg

Lac d’Annecy

 5.800,00

Loewit, Georg

Cala Mondrago

 2.600,00

Met zijn beelden en schilderijen bestudeert Georg Loewit de mens, de individu versus de groep. Hij kijkt vooral met enige verbazing naar het massatoerisme. Niet voor de schade dat massatoerisme veroorzaakt, maar omdat de individu zich lijkt te verliezen in het groepsgedrag.

Georg’ s schilderijen zijn een studie van de mens als groepsdier. De schilderstijl is los, het geheel in heldere tinten en bijna schetsmatig, waardoor de afgebeelde mensen een eenheid krijgen, het groepsgevoel wordt neergezet.

Uit deze geschilderde groepen “isoleert” hij een bepaald figuur waar hij een beeld van maakt, in hout, in brons of aluminium. Veelal laat de kunstenaar het aangezicht weg, de voorkant van de mens ontbreekt nadrukkelijk. 

Het accent ligt op de rugzijde van de mens. Door de achterkant beelden juist zeer gededaileerd uit te voeren wordt het contrast met de afwezige voorkant extra opvallend. De kunstenaar stuurt hierdoor de toeschouwer met zachte hand naar de conclusie dat de groepsmens zijn individualiteit verliest. De werken dragen een milde spot in zich en blijven vragen oproepen over de mens, over onszelf. Het is een goed gehumeurde herinnering aan een van onze belangrijke zwaktes.

Georg Loewit (1959, Innsbruck, Oostenrijk) heeft een brede opleiding als beeldhouwer. Hij studeerde aan de akademie van München maar daarnaast ook bij verschillende toonaangevende  “meesters”. Hij bekwaamde zich in hout, brons, aluminium en ook als goudsmit.  Zijn werken zijn opgenomen in collecties over de hele wereld.