Herman van Hoogdalem

Hoogdalem, Herman van

Strand

 11.500,00

Hoogdalem, Herman van

Over het Duin

 3.200,00

Hoogdalem, Herman van

Net op pad

 3.900,00

Hoogdalem, Herman van

Herfstlicht III

 12.500,00

Hoogdalem, Herman van

Weersomslag

 14.500,00

Hoogdalem, Herman van

Net op pad

 3.900,00

Zoals velen in Nederland is ook Herman van Hoogdalem opgegroeid met de zee en het strand. Niet de Zeeuwse kust of de Scheveningse stranden, maar het Waddengebied was de plek waar hij als kind tijdens zomervakanties een gelukkige tijd doorbracht. De geur van de zilte lucht, het geluid van gierende meeuwen, de weidsheid van zee en lucht, alle zintuigen werden geprikkeld en het is dus niet verwonderlijk dat hij zich jaren later als schilder laat inspireren door de onvergetelijke herinneringen aan deze tijd.
Al bijna 10 jaar schildert Herman van Hoogdalem strandgezichten en na meer dan honderd schilderijen is het onderwerp niet uitgeput en vergaart en visualiseert hij nog steeds nieuwe unieke momenten langs de kustlijn.

In het altijd veranderende licht van de dagen en seizoenen vangt hij in een weergaloze impressie de persoonlijke beleving van iedere strandwandelaar, iedere zonnebader, badgast en uitgelaten hond.

Als toeschouwer voel je de warmte van het zand tussen de tenen, trotseer je de harde wind die zee en wolken beroert en het duurt niet lang voordat eigen herinneringen van gelukkige tijden aan de kust aanspoelen als schelpjes op het strand.

Herman van Hoogdalem (Groningen, 1956) volgde zijn opleiding aan de A.B.K. Minerva te Groningen. Zijn belangrijkste docenten waren Jouke Wouda en Wout Muller. Sinds 1989 doceert hij aan de Minerva Acadmie in Groningen.
In 2005 is de eerste expositie bij De Twee Pauwen.
Zijn werk bevindt zich in vele particuliere collecties en o.a. in de collectie van Staalbankiers, ING Bank en het Drents Museum te Assen.

Herman van Hoogdalem heeft, in samenwerking met de Alzheimer Stichting en Gijs Wanders, een project gemaakt over Alzheimer. Bij dit project heeft Herman grote portretten van mensen met alzheimer in aquarel gemaakt.