Jolanda Gerrmann

Gerrmann, Jolanda

Groene Ogen

 6.500,00

Gerrmann, Jolanda

Twijfel

 6.200,00

Gerrmann, Jolanda

Sproetenmeisje

 6.400,00

Gerrmann, Jolanda

Krullenbol en profil

 6.200,00

Gerrmann, Jolanda

Twee gekleurde Ogen

 6.200,00

Gerrmann, Jolanda

Meisje met kralen Kraag

 6.800,00

Gerrmann, Jolanda

Model met oranje Trui

 6.800,00

Bij de portretten van Jolanda Gerrmann worden details niet geschuwd. Imperfecties worden door haar helder weergegeven – zoals ook de klare oogopslag die de kijker onmiddellijk vasthoudt. Ook het karakter van de geportretteerde wordt aangereikt zonder enige opsmuk, what you see is what you get.

Maar er is meer aan de hand met de overweldigende grote portretten van Gerrmann. Ze laten niet alleen het gezicht zien en wie de persoon is die geportretteerd is. De schilderijen lijken ook meteen richting te geven aan hoe de kijker denkt over geschilderde personages, confronteren hem met zijn primaire gevoel en eigen karakter De portretten van Jolanda Gerrmann zijn niet alleen een spiegel van de ziel van de geportretteerde maar des te meer de spiegel van de ziel van de kijker.

Wellicht zijn de werken van Gerrmann juist zo bijzonder omdat ze subtiel duidelijk maken dat what you are is what you see.

Jolanda Gerrmann (1959) studeerde aan de Rietveld academie en academie Minerva. Haar werken zijn opgenomen in een aantal prestigieuze bedrijfscollecties en privé collecties. Jolanda heeft de moed gehad te breken met haar oude succesvolle manier van schilderen en heeft zeven jaar gestudeerd op een fundamenteel andere manier van werken. Met een combinatie van haar oude met nieuwe schilderstechnieken en gegroeide levenservaring heeft zij een zeer hoog niveau en eigen stijl van portretteren bereikt. Met recht en reden voelt Gerrmann dat haar nieuwe werk nu de openbaarheid verdient.