Iris Frederix

Het werk van Iris Frederix is indringend. Haar thema’s, maar op het eerste gezicht ook haar kleurenkeuze refereert aan de 19e eeuwse romantiek. Bij een iets nadere beschouwing valt op dat de techniek die zij gebruikt droger is, als het ware een tegenhanger is van de vrouwelijke vormen die haar werken kenmerken. De volle kleuren die zij gebruikt zijn fris en helder waardoor de schilderijen niet “zwaar” zijn. Ook haar thema’s hebben een zeer hedendaagse invalshoek, de romantiek in het werk van Iris heeft een scherpe ondertoon. Juist deze tegenstelling maken het werk van Iris spannend en ook gedurfd. 

Hier is een sterke vrouw aan het woord die weet dat romantiek belangrijk is, Hier is een sterke vrouw aan het woord die weet dat romantiek belangrijk is en daarbij de beide seksen een even sterke zeggingskracht verleent.

Iris Frederix (1981) studeerde van de Academie van Den Haag. Haar werk is opgenomen in privé en bedrijfscollecties. Naast haar vrije werk heeft ze ook een groot aantal opdrachten geschilderd.