Riccardo Bonsignori

Bonsignori, Riccardo

Cava Alpi Apuane

 12.000,00

Bonsignori, Riccardo

Albachiara

 8.500,00

Bonsignori, Riccardo

Nuvole di Autunno

 9.000,00

Ware schoonheid is onweerstaanbaar. Zij roept een heftig verlangen op om haar te aanschouwen, te bezitten, ons ermee te vereenzelvigen. Met zijn geschilderde schoonheid kan Riccardo Bonsignori de toeschouwer er toe brengen om van zijn onderwerpen te gaan houden.
In zijn zeeën schildert hij het feest van licht en energie, de kracht van de uitbundige branding, de transparante pracht van de aquamarijne diepte. Met zijn Carrara marmergroeven lijkt hij ons de geheimen te onthullen het binnenste van de bergen, de overgang te tonen van ruwe natuur naar de delicate wit marmeren beelden die sinds eeuwen uit deze bergen voortkomen.

Het is opvallend dat op de doeken van Riccardo Bonsignori de mens meestal ontbreekt.In zijn kunst staat maar één mens centraal en dat is degene die het schilderij bekijkt. De sterkte van het geschilderde geeft deze toeschouwer het gevoel deel uit te maken van het geschilderde: hij wáádt door die zee, hij stáát in die groeve. Hij maakt deel uit van de onweerstaanbare schoonheid.
Riccardo Bonsignori (1961) studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten te Florence. De Twee Pauwen introduceerde Bonsignori in 2006 in Nederland. De galerie vertegenwoordigt hem exclusief in Nederland en België. Zijn werken zijn verspreid over de hele wereld.