Maurizio Bonfanti

Bonfanti, Maurizio

Figura Maschile (XXIV)

 8.400,00

Bonfanti, Maurizio

Figura Maschile (XXIII)

 8.400,00

Bonfanti, Maurizio

Figura Maschile (XXI)

 4.700,00

Bonfanti, Maurizio

Figura Maschile (XIX)

 7.700,00

Bonfanti, Maurizio

Figura in un Iterno (IV)

 4.400,00

Bonfanti, Maurizio

Figura Maschile (IV)

 7.700,00

‘Het verleden is stoffig en omvangrijk voor wie terugkijkt met nostalgie, maar het is springlevend en stimulerend als je weet welke tijdloze elementen met de mensheid en de uiteindelijke betekenis van het bestaan verbonden zijn. Het is goed om te realiseren dat zowel in het heden als in het verleden, de kunstenaar een getuige is van zijn tijd’.

Deze uitspraak van Maurizio Bonfanti (1952),  omvat voor een belangrijk deel de visie achter zijn werk. Bonfanti schudt de invloed van duizenden jaren figuratieve traditie niet van zich af, maar integreert het in een eigentijdse stijl. In zijn spel met het chiaroscuro verdwijnt het gezicht onherkenbaar in het donker waardoor de emotie alleen tot expressie komt in het door licht aangeraakte lichaam.

Zowel het materiaal als het onderwerp ondergaan tijdens het creatieve proces een kastijding. Voordat Bonfanti het papier aanbrengt op het doek, wordt het gescheurd, gekreukt en bekrast en ook de naakten zijn, als antieke muurschilderingen of oude fresco’s, geërodeerd en beschadigd.

De gesloten en introverte modellen doemen op als schimmen uit het verleden, maar tegelijkertijd zijn ze de belichaming van de energie en kwetsbaarheid van de eigentijdse mens.

Maurizio Bonfanti studeerde in Bergamo en Milaan. Zijn werk is verspreid over particuliere en openbare collecties over de hele wereld.

ANDERE SCHILDERIJEN

WIJ PRESENTEREN OOK


BEELDEN


FOTO’S