This page exist only in Dutch language / Deze pagina bestaat alleen in de Nederlandse taal

 

tentoonstellingen

Erwin Meijer / Willem van Oijen / Bernard de Wolff

Vanaf 19 mei tot 2 juli

Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij de opening op

Zondag 19 mei 2019 om 15.00 uur

De kunstenaars zijn aanwezig

Erwin Meijer

“Man met kraag”
brons
h 50 cm

Bij Erwin Meijer staat de menselijke figuur centraal. Het gaat echter niet om portretten – maar om de emoties die Erwin met zijn beelden overbrengt.
Erwin Meijer maakt zijn beelden in een schitterende eigen vormentaal, met een hoog niveau van perfectie in de lijnen en zeker ook de uiteindelijke afwerking. Het is verrassend dat beelden waar met zoveel intensiteit en met precisie aan is gewerkt zulke open karakters hebben.

naar kunstenaar pagina

Willem van Oijen

“Memory Board”
glas, ijzer, oxyde
50 x 94 x 20 cm

Willem van Oijen is een kunstenaar die “zijn” medium, glas, perfect beheerst. Met zijn vakmanschap verwezenlijkt hij objecten die zijn geïnspireerd door culturen uit het noorden van Amerika en Azië en de oude Keltische cultuur. De werken van Willem zijn een feest voor het oog, vaak intrigerend en vragen om bestudering; hoe zijn de werken gemaakt, welk verhaal wordt verteld, maar bovenal fascinerend door hun schoonheid.

naar kunstenaar pagina

Nike

Bernard de Wolff

Bloemen
olieverf op linnen
120 x 140 cm

In de eerste instantie lijken de schilderijen van Bernard de Wolff abstract. Mooie kleurenformaties, gelaagde tonen en grillige vormen. Maar snel valt op dat de kleuren die op pasteuze wijze op de doeken zijn aangebracht een concreet verhaal vertellen.
Door het gebruik van dikke, bijna gebeeldhouwde, lagen verf speelt licht en schaduw een grote rol bij het werk van De Wolff, waardoor de schilderijen lijken te veranderen naar gelang het licht van de omgeving.

naar kunstenaar pagina

Lucas van Eeghen / Gerard Engels / Eva de Visser

Vanaf 7 april tot 12 mei

Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij de opening op

Zondag 7 april 2019 om 15.00 uur

De kunstenaars zijn aanwezig

 

Out of Blue (metamorphose1)

Lucas Van Eeghen

Out of Blue
(metamorphose1)
mixed media on panel
2018
64x94x43 cm

In een tijd waarin bio diversiteit en milieu volop in de aandacht staan richt deze kunstenaar met zijn werk onze aandacht naar de natuur. Zijn werk kunnen we zien als de protagonist van de natuur. Hij maakt ons bewust van de bedreigde natuur die steeds duidelijker in de beeldende kunst infiltreert. Hij kristalliseert, en balsemt en verheft de natuur tot eeuwigheid. Natura Artis Magister, de natuur is de leermeesteres van de kunst, Lucas doet het omgekeerde, de natuur zelf wordt bevroren en versteend.

naar kunstenaar pagina

Portret

Gerard Engels

Portret
Brons
22 cm met sokkel 44 cm
€ 2.650

Gerard schept vormen waarbij hij alleen de essentie neerzet. Hij is een meester in het hanteren van een expressieve kracht van onvolmaaktheid. Delen van de beeltenis zijn weggelaten, het is aan de toeschouwer om aan te vullen. De zichtbaarheid van de werkwijze en het doelbewust weglaten van delen van persoon of dier maken de werken van Engels juist zeer eigentijds.

naar kunstenaar pagina

Eva de Visser

Boeket 2
110 x 110 cm
olieverf op linnen
€ 5.750

De onderwerpen die Eva de Visser kiest voor haar schilderijen zijn divers. Maar uit elk werk spreekt onmiskenbaar haar signatuur. Met een sprankelende en onbevangen penseelvoering combineert zij trefzeker elementen uit verschillende perioden van de klassieke schilderkunst. Zo vloeien verworvenheden uit de Vroegrenaissance, Spaanse Barok en Impressionisme samen in een schilderij van de 21eeeuw.

naar kunstenaar pagina