This page exist only in Dutch language / Deze pagina bestaat alleen in de Nederlandse taal

 

tentoonstellingen

Opening
14 juni 2020, van 13.00 uur tot 17.00 uur
Nieuw werk van

Eva de Visser

 

Eva de Visser

Les Connaisseurs 2

De onderwerpen die Eva de Visser kiest voor haar schilderijen zijn divers. Maar uit elk werk spreekt onmiskenbaar haar signatuur. Met een sprankelende en onbevangen penseelvoering combineert zij trefzeker elementen uit verschillende perioden van de klassieke schilderkunst. Zo vloeien verworvenheden uit de Vroegrenaissance, Spaanse Barok en Impressionisme samen in een schilderij van de 21ste eeuw.
De kunstenares is deze middag aanwezig.
Naast nieuw werk van Eva de Visser zijn er ook nieuwe werken te zien van Eric Goede, Daphne Jansen, Peter Keizer en Dinie Boogaart.
Opening vindt plaats binnen de mogelijkheden van de RIVM richtlijnen.
Opening ten tijde van Covid-19
2 en 3 mei van 13.00 uur tot 17.00 uur
Nieuw werk van
 
Jolanda Gerrmann / Meg den Hartog
 
 

Jolanda Gerrmann

Krullenbol en Profiel
 
Elk klein vlekje, elke geringe oneffenheid in iemands gezicht zie je op de meer dan levensgrote portretten die Jolanda Gerrmann schildert. Geen psycholoog kan dichterbij komen en de afgebeelde personen zijn stil en op zeer indringende wijze aanwezig. Uiteraard gaat er heel veel tijd zitten in zo’n diepte-onderzoek en dat kan dan ook alleen maar uitgevoerd worden met de verfijnde schildertechnieken. Die vereisen groot raffinement en grote zorgvuldigheid en leggen bij haar elke gevoelsnuance haarscherp vast.  Sterker nog, wat nodig is, is het oog voor detail van een Chuck Close. 

 

Meg den Hartog

Lady in Blue
 
Meg den Hartog is onophoudelijk op zoek is naar de mogelijkheden van het weergeven van materie. Jaren van schilderen hebben dan ook geleid tot een zeer hoog niveau van onder meer stofweergave. De uitdaging om materie “te vangen” gaat zij aan met het gebruik van veel verschillende materialen waarbij zij het experiment niet schuwt. Haar liefde voor het weergeven van materie heeft zich vertaald in een groot aantal schilderijen waarin stoffen de hoofdrol spelen. Met haar serie japonnen laat Meg zien dat zij de kunst van het stoffen schilderen tot in de perfectie beheerst. 

 

Jantien de Boer / Hans de Bruijn

Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij de OPENING op

Zondag 23 februari 2020 om 15.00 uur
 De kunstenaars zijn aanwezig
 
 

Jantien de Boer

Dancer in the dark
olieverf op linnen, 100 x 100 cm
Unpathed Waters, Undreamed Shores
Een serie werken waarbij de kunstenaar op zoek gaat naar beweging, vervreemding en geheimzinnigheid.
De beweging van kleding, haren en lichamen krijgen in het water een vertraging en een gewichtsloosheid. Het is een wereld die we maar kortstondig kunnen aanschouwen in realiteit. In deze werken komen realiteit en fantasie samen. “Schilderkunst is theater. Het is romantiek in zijn”.

 

Hans de Bruijn

Waterspiegel II , olieverf op linnen, 150 X 120 cm

Ode aan Monet
In zijn werken verwijst Hans de Bruijn naar ontwikkelingen in de kunst. Met zijn schilderijen lijkt hij de tijd tussen heden en verleden te overbruggen door terug te grijpen naar onderwerpen die hij uit de kunstgeschiedenis haalt.
Het iconische thema in deze werken is Monet. Zowel zijn kleurgebruik als zijn penseelstreken zijn zwierig. Het is een zoektocht naar kleur en hoe kleuren samenwerken.

 

“LICHT” / Mihail Dinisiuc / Ali Mahmoud

Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij de OPENING op

Zondag 15 december 2019 om 15.00 uur
 De kunstenaars zijn aanwezig

“Licht”

thematentoonsteling

Licht maakt kleuren en vormen zichtbaar. Kunstenaars vangen graag het licht in hun werk. Maar valt licht te vangen? Het is de illusie van licht die wordt gesuggereerd. En hoe wordt deze illusie getoond?
Op onze tentoonstelling met het thema licht tonen wij hoe verschillende kunstenaars uit “onze stal” omgaan met het weergeven van licht. U ziet schilderijen, beelden en fotografie van werkelijke meesters in het vastleggen van licht.

Hans De Bruijn
“Prometheus variatie” VI
olieverf op linnen, 50 x 40 cm

Mihail Dinisiuc

Nigredo
olieverf op linnen, 100 x 90 cm 

 

De jonge kunstenaar Mihail Dinisiuc volgde twee academies, in Chisinau, Moldova, en Rome. Tijdens zijn studie maakte hij zich de techniek meester van schilders uit de barok. Met zijn vakmanschap bouwt hij aan een oeuvre waar de beschouwer veel in herkent uit de kunstgeschiedenis, zich welhaast thuis voelt in de traditie. Echter, de nadruk op de techniek, de liefde voor het detail en het menselijke lichaam geeft aan dat het verhaal dat Mihail vertelt hedendaags is.

naar kunstenaar pagina

Nigredo

Ali Mahmoud

Tijdens onze tentoonstelling “Licht” tonen wij etsen van Ali Mahmoud. Deze werken gaan over de oorlog in Syrië, een donker en gruwelijk conflict waarvoor Ali met zoveel miljoenen anderen is moeten vluchten.
Wij tonen u dit werk omdat wij Ali Mahmoud waarderen, omdat we vinden dat ook in onze galerie we niet voorbij kunnen gaan aan de waanzin van de dag. Wij tonen u dit werk in het kader van de thematentoonstelling licht. Licht bestaat uiteindelijk bij de gratie van het duister, schoonheid komt voort uit licht én donker!

Dinie Boogaart / Daphne Jansen / Saskia Pfaelzer

Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij de OPENING op

Zondag 15 september 2019 om 15.00 uur
 De kunstenaars zijn aanwezig

Bas Meeuws

Untitled (#151)

De basis van de foto’s van Bas Meeuws zijn de bloemstillevens die hij componeert. Hij hernieuwt de kunstvorm waarin kunstenaars in de Hollandse Gouden Eeuw een grote hoogte bereikten. Was het in de 17e Eeuw verf en penseel, Meeuws hanteert een uitgesproken 21ste-eeuws medium, namelijk digitale fotografie.
Tijdens onze tentoonstelling van de meest recente werken van Bas Meeuws presenteren wij ook zijn nieuwe catalogus. Bas Meeuws heeft in 2019 een nieuw en indrukwekkend boek uitgegeven met foto’s en teksten van enkele museum-curatoren. Het boek omvat 352 pagina’s en is een zeer fraaie uitgave.

 

Dinie Boogaart / Daphne Jansen / Saskia Pfaelzer

Wij nodigen u van harte uit aanwezig te zijn bij de OPENING op

Zondag 15 september 2019 om 15.00 uur
 De kunstenaars zijn aanwezig

Dinie Boogaart

Spiegeling, olieverf op linnen, 140 x 140 cm

Deze Friese schilder laat zien hoeveel er met kleur gezegd kan worden. Landschappen en naakten, portretten en strandgezichten bijna overladen met tintelende kwaststreken. De uitgesproken sterke levenslust van de kunstenares drukt zich in elk doek uit. De vorm van wat afgebeeld wordt is daarbij ondergeschikt aan het spel van licht. Het lijkt alsof de beweeglijke kleurtoetsen als vanzelf samen komen om een beeld of gestalte te vormen. Zwier en trefzekerheid voeren hier de boventoon. Dinie Boogaart kan met een enkele penseelstreek een heel verhaal vertellen. Wie de verhalen in olieverf ziet wordt als vanzelf vrolijk en krijgt de indruk dat het leven ondanks alles de moeite waard is.

 

DAPHNE JANSEN

Moestuin 2, acryl op linnen, 100 x 80 cm
Daphne Jansen vindt haar inspiratie vooral in de natuur rondom haar atelier op het landgoed Clingendael in Den Haag. De oever van een sloot met al haar wilde planten, bloemen, een moestuin met een composthoop, een tak die zich over een stille vijver uitstrekt. Daphne wordt geboeid door het cyclische van de natuur en het ademen van de aarde. Daphne’s doeken brengen ons via schoonheid en verstilling weer in contact met het woordeloze wonder van bestaan zoals we dat tijdens een weldadige natuurervaring kunnen ervaren. Daphne Jansen heeft als geen ander gelaagdheid leren schilderen met acryl. Haar werken laten diepte zien, ook zonder een zichtbare horizon.

 

SASKIA PFAELTZER

Vaas, Porselein, Hoogte 43 cm, Serie Theater
Beeldhouwster Saskia Pfaeltzer werkt ondermeer in brons, gips, hars, natuursteen en sinds haar uitgebreide verblijven in China ook in porselein. Hoe verschillend de karakteristieken van de materialen waarin zij werkt ook zijn, haar kunstwerken laten geen twijfel, haar hand is de baas over het materiaal. De vormentaal is eenduidig die van Saskia, haar werk is altijd in balans tussen perfectie van het geheel en de schetsmatige details. De werken hebben hierdoor een grote kracht, een dosis lichtvoetigheid en zijn eigentijds. Werk van nu dat de tand des tijds moeiteloos zal doorstaan.