Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
 
Nieuws
 
Peter Keizer (Schilderijen)

  
WEEKEND 2 & 3 SEPTEMBER
Art and Fashiondagen Noordeinde

Tijdens het weekeinde van 2 en 3 september vinden de Art and Fashiondagen op het Noordeinde weer plaats. Ook dit jaar is de straat weer autovrij en feestelijk gekleed met een lange rode loper. Bij alle galeires, winkels en restaurants aan de Noordeinde (en Hoogstraat)worden activiteiten georganiseerd. De winkels zullen tot laat op de zaterdagavond geopend zijn. Galerie De Twee Pauwen heeft dit weekeinde een speciale opening georganiseerd. Op zondag 3 september  om 15.00 uur, openen wij de tentoonstelling "Met Joseph Kosuth in gedachte”.

In 1965 presenteerde Joseph Kosuth het conceptuele werk "One and three chairs”. Het bekende werk bestaat uit een houten stoel, een foto van deze stoel en de definitie van stoel uit het woordenboek. Kosuth stelde hiermee de vraag of een stoel een stoel is, een foto van een stoel ook een stoel is en of de definitie van een stoel ook een stoel is. Is de definitie méér stoel dan een echte of een foto van een stoel?

Wij tonen kunstwerken van verschillende kunstenaars uit onze "stal” waarbij wij het thema van het kunstwerk ook op een andere manier weergeven, vrij naar de filosofische discussie van Joseph Kosuth.

 


 


 
 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2017 - Home | Contact