Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
Vorige pagina <<



 
Bernard de Wolff
Werken


 
   
   
 
 
Bernard de Wolff is een schilder pur sang. Verf, kleur en beweging zijn de belangrijkste ingrediŽnten van zijn werk. De olieverf is niet alleen een middel om de voorstelling op het doek aan te brengen, maar is ook als substantie an sich een essentieel onderdeel van het kunstwerk. Het is zichtbaar, tastbaar en bepaalt voor een belangrijk deel de sfeer van zijn landschappen, Amsterdamse stadsgezichten en naakten. In een expressieve schilderstijl geeft Bernard de Wolff een impressie van de wereld om hem heen en door steeds een stap naar achter te nemen komt deze voor onze ogen tot leven.

Bernard de Wolff studeerde van 1982 tot en met 1988 kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Na zijn studie was hij ook betrokken bij enkele videoproducties, waaronder voor het Allard Pierson Museum.
In de jaren negentig brachten enkele exposities hem naar de Verenigde Staten waar hij ook lezingen hield over landschapsschilderkunst.
De afgelopen jaren hebben reizen naar Suriname en Brazilie een belangrijke invloed gehad op zijn werk.
In 2008 eindigde Bernard de Wolff op de 21e plaats bij de verkiezing Kunstenaar van het Jaar.

Zijn werk maakt onderdeel uit van privé- en bedrijfscollecties over de hele wereld: Saatchi&Saatchi NY, LTU DŁsseldorf, TNO Apeldoorn en SFB Holding Amsterdam

 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2018 - Home | Contact