Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
Vorige pagina << 
Maurizio Bonfanti
Werken
Boeken


 
   
   
 
 
 
Vanaf 27 november worden de werken van Maurizio Bonfanti tentoongesteld op de begane grond van de galerie. Er zijn ruim 20 werken in verschillende grootten.
 
 
'Het verleden is stoffig en omvangrijk voor wie terugkijkt met nostalgie, maar het is springlevend en stimulerend als je weet welke tijdloze elementen met de mensheid en de uiteindelijke betekenis van het bestaan verbonden zijn. Het is goed om te realiseren dat zowel in het heden als in het verleden, de kunstenaar een getuige is van zijn tijd'.
 
Deze uitspraak van Maurizio Bonfanti (1952),  omvat voor een belangrijk deel de visie achter zijn werk. Bonfanti schudt de invloed van duizenden jaren figuratieve traditie niet van zich af, maar integreert het in een eigentijdse stijl. In zijn spel met het chiaroscuro verdwijnt het gezicht onherkenbaar in het donker waardoor de emotie alleen tot expressie komt in het door licht aangeraakte lichaam.
Zowel het materiaal als het onderwerp ondergaan tijdens het creatieve proces een kastijding. Voordat Bonfanti het papier aanbrengt op het doek, wordt het gescheurd, gekreukt en bekrast en ook de naakten zijn, als antieke muurschilderingen of oude frescoís, geŽrodeerd en beschadigd.
 
De gesloten en introverte modellen doemen op als schimmen uit het verleden, maar tegelijkertijd zijn ze de belichaming van de energie en kwetsbaarheid van de eigentijdse mens.
 
Maurizio Bonfanti studeerde in Bergamo en Milaan. Zijn werk is verspreid over particuliere en openbare collecties in ItaliŽ  en internationaal.
 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2018 - Home | Contact