Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
Vorige pagina << 
Natasja Bennink
Werken
Boeken


 
   
   
 
 
'Mijn doel is beeldhouwwerken neer te zetten die communiceren, met een maatschappelijk geŽngageerde inhoud op een beschouwende manier. Een fysieke ervaring die fungeert binnen een veld van betekenis, herkenning die tegelijkertijd kan provoceren. Het oordeel wil ik echter overlaten aan de toeschouwers.'
Het uitgangstpunt van het werk van Natasja Bennink (1974) is de mens. Voornamelijk de naakte vrouw staat centraal. In geabstraheerde bronzen is de anatomie slechts schetsmatig aangegeven zodat de sporen van het ontstaansproces en de rauwe toets optimaal expressie geven aan de kracht en spanning in het menselijk lichaam.

Natasja Bennink studeerde in 1999 af aan de Academie Minverva Groningen, spec. Beeldhouwen. Sindsdien heeft ze meerdere solo-exposities georganiseerd en deelgenomen aan groepstentoonstellingen. Ze maakte opdrachten voor andere Rijks Universiteit Groningen en de Gemeente Assen. Haar werk bevindt zich tevens in collecties van het Drents Museum, de Stichting Beeldende Kunst Amsterdam, het Bisdom Groningen en het Academisch Ziekenhuis Groningen.

 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2018 - Home | Contact