Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
Vorige pagina << 
Saskia Pfaeltzer
Werken


 
   
   
 
 
De bronzen beelden van Saskia Pfaeltzer hebben een onvervreemdbaar, eigen handschrift. De elegante, ritmische vormen, de half geabstraheerde ledematen en de geborstelde oppervlaktestructuur zijn typische Pfaeltzer-kenmerken. Is dit eigen handschrift te duiden, zoals een grafoloog de karaktereigenschappen van een persoon aan diens handschrift kan afleiden?

 

Wij zien fiere mensen in brons, stoere dragers, trotse amazones en ranke danseressen, veelal van uitheemse komaf. En inderdaad, Pfaeltzer houdt van het uitheemse, van zelfbewuste mensen, van dans, muziek en theater. Echter, zij geeft niet alles prijs. Tussen de regels van het beeldhouwen door lezen wij in abstracte termen waar het in de kern van haar werk om gaat. Saskia Pfaeltzer zoekt het feest dat de ziel vervoert, haar beelden vormen één lange optocht waarin mensen hun fantasie bevrijden in hun zoektocht naar het spirituele.

 

Het is ook geen toeval dat Pfaeltzer zich reeds in de negentiger jaren vestigde op het katholieke Sint Maarten. Jaren later richtte zij op Sint Eustatius een nieuw atelier in. Op deze Caribische eilanden, waar geloof en bijgeloof de ingrediŽnten vormen voor een rijke, exotische volkscultuur, vond zij de omgeving waarin haar authentieke kunstenaarschap het best gedijt.

 

Saskia Pfaeltzer (Hilversum,1955) studeerde in 1980 af aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunst te Amsterdam, o.l.v. Piet Esser, Paul Grégoire en Theresia van der Pant. Sindsdien volgden vele tentoonstellingen in binnen- en buitenland alsmede talrijke eervolle opdrachten. Beelden zijn opgenomen in collecties van o.a. ING Bank, Unilever, Hudig Langevelt, Volmac, Luchthaven St. Maarten, Gemeentemuseum Oss, Gemeenten: o.a Amsterdam, Rotterdam en Helmond.
 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2018 - Home | Contact