Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
Vorige pagina << 
Riccardo Bonsignori
Werken


 
   
   
 
 
Ware schoonheid is onweerstaanbaar. Zij roept een heftig verlangen op om haar te aanschouwen, te bezitten, ons ermee te vereenzelvigen. Met zijn geschilderde schoonheid kan Riccardo Bonsignori de toeschouwer er toe brengen om van zijn onderwerpen te gaan houden.

 

In zijn zeen schildert hij de gulzigheid van de golven, het champagne
feest van de uitbundige branding, de transparante pracht van de aquamarijne diepte. Zijn marmergroeven maakt hij tot fascinerende kijkoperaties van het carraragebergte, waarbij ons de geheimen worden onthuld van de strijd tussen de mens en het weerbarstige marmer, tussen het leven van nu en de overleefde schoonheid van het blootgelegde, dooraderde binnenste van de berg.

 

Het is opvallend dat op de doeken van Riccardo Bonsignori de mens meestal ontbreekt. In zijn kunst staat maar één mens centraal en dat is degene die het schilderij bekijkt. Maar de bijna hallucinerende suggestie die van zijn werk uitgaat is zo sterk, dat de beschouwer het gevoel krijgt, wel degelijk deel uit te maken van het geschilderde: hij wdt door die zee, hij stt voor die groeve. Hij maakt deel uit van de onweerstaanbare schoonheid.

 

Riccardo Bonsignori (1961) studeerde af aan de Academie voor Schone Kunsten te Florence. Hij exposeert sinds 1987 bij Italiaanse galeries in Siena, Perugio en Pietrasanta. De Twee Pauwen introduceerde Bonsignori in 2006 in Nederland. De galerie vertegenwoordigt hem exclusief in Nederland en Belgi.
 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2018 - Home | Contact