Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
Vorige pagina << 
Ugo Riva
Werken
Boeken


 
   
   
 
 
De polychrome beelden van Ugo Riva markeren de zoektocht van de kunstenaar naar de ware schoonheid van het bestaan. En het fenomeen met wie hij die schoonheid het meest vereenzelvigt is de vrouw. Hij beeldt haar uit in ruisende robes, in gewijd engelengewaad of in lompen, als mondaine dame of als melancholische moeder, als hemelse bruid of als profane verleidster. Riva mythologiseert haar, romantiseert haar, maar probeert haar tevens van binnenuit te doorgronden.
 
Met krachtige overtuiging grijpt Ugo Riva terug naar de epoque waarin de kunst geen ander doel had dan het schoonheidsideaal na te streven: de Renaissance.
 
Zijn neo-romantisch classicisme maakt hem schatplichtig aan zijn grote voorbeeld, Piero della Francesca, maar anderzijds komt Ugo Riva tot een eigentijdse herdefiniŽring van het klassieke schoonheidsideaal. Het is de geschonden schoonheid van een niet langer onschuldige wereld, vorm gegeven in doorleefde kleuren en structuren.
 
In de twintigste eeuw proclameerde de avant-garde het bankroet van de schoonheid. Met zijn diep in de Italiaanse cultuur gewortelde beeldhouw-
kunst toont Ugo Riva aan hoezeer dit een fictie is. De waarde van kunst die het alledaagse vergoddelijkt, blijkt eeuwigheidswaarde.

 

UGO RIVA (1951) debuteerde met schilderkunst, waarna hij overging tot het maken van polychrome bronzen beelden. In zijn geboorteland ItaliŽ neemt hij deel aan diverse BiŽnnales voor beeldhouwkunst, daarnaast zijn zijn beelden vrijwel jaarlijks te zien op de kunstbeurzen Arte Fiera Bologna, MIART Milaan, Arte Fiera Padova en ART KŲln.
 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2018 - Home | Contact