Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
Vorige pagina << 
Andrej Remnjov
Werken


 
   
   
 
 
Andrej Remnjov werd in 1962 geboren in Yachroma, niet ver van Moskou. Dit bergdorpje verschafte hem uitzicht op de valleien en heuvels, de bossen en velden, de watervallen en het kanaal tussen de rivieren Moskwa en Wolga. Deze omgeving én de karakteristieke mensen die er woonden zouden voor altijd een bron van inspiratie blijven voor de kunstenaar Andrej Remnjov. De periode uit de Russische kunstgeschiedenis waarmee hij zich het meest identificeert is de negentiende eeuw. Met name de overgangsperiode van iconenkunst naar een meer academische manier van schilderen fascineert hem. Zijn techniek is realistisch, meesterlijk van stofuitdrukking als bij een zeventiende-eeuwse Hollandse meester, maar in de vlakken herkennen wij de iconenschilder die voor- en achtergrond even zichtbaar maakt. Het vergezicht op de achtergrond van een close-up portret komt net zo indringend op de beschouwer af als de persoon op de voorgrond, want Remnjov is de schilder van de onverklaarbare klaarheid, die zijn wereld via een vervreemdend, magisch spectrum zichtbaar maakt.

Na zijn lerarenopleiding aan de Moskouse Kunst School doorliep Andrej Remnjov de Surikov Academie in Moskou. Vervolgens ging hij acht jaar in de leer bij broeder Savinjh Viacheslav, de meester iconenschilder in het Spaso-Andronikov klooster in Moskou. Tot in de perfectie leerde hij de traditionele temperatechniek van de iconenschilderkunst met geen ander doel, dan deze techniek te gaan gebruiken voor zijn vrije werk. Zo groeide Remnjov uit tot een unieke, onnavolgbare kunstenaar die vanuit een diepgaande kennis van het beeldvocabulair en de symboliek van zijn cultuur tot een geheel eigen expressie is gekomen.

Sinds 1987 exposeerde hij veelvuldig in o.a. Rusland, Duitsland, Frankrijk en Cyprus. Sinds 2011 geeft Andrey les aan het zeer prestigieuze Surikov institute - de kunstakademie van Moskou.  In Nederland wordt Remnjov vanaf 2005 exclusief door De Twee Pauwen vertegenwoordigd.

 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2018 - Home | Contact