Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
Vorige pagina << 
Coren Geus
Werken
Boeken


 
   
   
 
 

Na het succes van het 25-delige schilderij 'Mondriaan en de Lichtdimensie' en het 7-delige schilderij 'Mondriaan en de Transparantie', realiseerde Coren Geus het
8-delige schilderij ‘In Harmonie met Mondriaan’, geďnspireerd op het gelijknamige schilderij van Piet Mondriaan uit 1935. Geus: ‘De non-figuratieve vlakverdeling van Mondriaan, die rust en ruimte uitstraalt, gebruik ik als inspiratie. Binnen dit gegeven breng ik figuratie aan en streef ernaar om dezelfde stilte en harmonie in de compositie op te roepen’. De kleurvlakken van dit schilderij vertaalde zij in lichtkleuren die afkomstig zijn van glazen en keramische voorwerpen. Een ultieme poging om tot volmaakte helderheid door te dringen.

Het streven naar de hoogst bereikbare zuiverheid en schoonheid is wat Coren Geus met Piet Mondriaan gemeen heeft. Coren Geus voelt zich diep verwant aan het gedachtegoed van Piet Mondriaan. Maar zij zoekt de zuiverheid vooral in het licht en dat vraagt per definitie om een voorwerp, een medium dat het weerkaatst. Met Mondriaanse discipline schildert Coren Geus deze voorwerpen, meestal schalen, kommen en bokalen, waarmee zij licht vorm en kleur geeft.

Met minimale middelen bewijst Coren Geus (1946) dat licht synoniem is aan emotie. Zelfs op koude, ondoordringbare voorwerpen laat zij een licht weerkaatsen dat diep in het gevoel doordringt. Coren Geus vervolmaakte haar techniek bij Olav Cleofas van Overbeek, met wie zij regelmatig samen op het atelier schildert.

 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2018 - Home | Contact