Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
Vorige pagina << 
Poen de Wijs
Werken
Boeken


 
   
   
 
 
Wie bekend is met het werk van Poen de Wijs zal zeer waarschijnlijk de spreekwoordelijke rode draad - autobiografische elementen - in zijn schilderwerk gevonden hebben. De doeken en panelen weerspiegelde zijn leven, tevens de reden dat iedere nieuwe collectie een verrassing was. Dit ondanks de duidelijk herkenbare signatuur van de maker - het streven naar perfectie in zijn realisme duurde onverminderd voort. Onverwachte wendingen van zijn levenspad bepaalde het onderwerp van zijn schilderijen. 
De verhalende beeldtaal in zijn schilderkunst nam telkens weer een andere gedaante aan en werd er een nieuwe hoofdstuk toegevoegd aan het omvangrijke "prentenboek". Iedere scene is allereerst een lust voor het oog, gevuld met karakteristieke personages, rijk aan detail en vol symboliek die de op het eerste gezicht verscholen gelaagdheid prijsgeeft.

Vele facetten van het leven komen aan bod, zoals jong en oud, dood en leven, thuis en op reis, hemel en aarde, man en vrouw, lichaam en geest en natuurlijk de liefde. Voor een ieder was een rol weggelegd en in de vrijheid van de schilderkunst konden ze de grens van de realiteit overschrijden, zich losmaken uit hun context en in nieuwe interacties samenkomen.
 
Poen de Wijs ( 25-08-2014) studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Hij nam aan meerdere kunstbeurzen deel, o.a. Basel Art, Pan Amsterdam, Estampa Madrid, Grafikmesse Innsbruck, Holland Art Fair Den Haag, Realisme 05 06. 07.09,en 11 in Amsterdam, New Dutch Realism in New York.
Zijn werk is opgenomen in diverse collecties, o.a.: Gemeente Archief Den Haag, De Arbeiderspers, Westland-Utrecht Hypotheekbank Amsterdam, Lemniscaat Rotterdam, De Wissema Groep Den Haag, Alliance Hotels Kenia, Moret Ernst & Young Rotterdam, het Steendruk museum te Valkenswaard, Stardust Den Haag en Koninklijke Schouwburg Den Haag.
 
Poen de Wijs heeft een indrukwekkende serie met ebooks gemaakt waarin hij zijn gehele ouevre toont en een aantal ebooks waarin hij uitgebreid zijn schilder- en steendruk technieken toont.

 

Meer informatie over Poen de Wijs en zijn werk is te vinden op zijn website: www.poendewijs.nl
 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2018 - Home | Contact