Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
Vorige pagina << 
Lucas van Eeghen
Werken


 
   
   
 
 

De schilder Lucas van Eeghen is sinds jaren de dimensionaliteit aan het uitdagen met zijn werken. Uit zijn doeken Ė of zelfs rechtstreeks uit de muur - groeien bladeren en bloemen de ruimte in en reiken uit naar de toeschouwer. De natuur strekt zijn hand uit naar de mens.

 

De bladeren zijn natuurgetrouw dankzij de gemengde technieken die Van Eeghen tot in de perfectie heeft ontwikkeld. Echter, door de compositie en kleur zijn het eenduidig kunstwerken. Het spel met natuur versus techniek en met twee en driedimensionaal is uniek maar het prikkelende gevoel dat de werken geven komt vooral voort uit het feit dat er fysiek en mentaal een grens wordt overschreden. Het lijkt daarmee of de kunstwerken alle grenzen in onze wereld ter discussie stellen.

 

Bij het weergeven van planten in de kunst is het gevoel van tijdelijkheid niet te vermijden. Juist bladeren staan symbool voor de levenscyclus. Vergankelijkheid en vernieuwing zijn dan ook belangrijke elementen in het werk van Lucas. Deze tijdelijkheid lijkt te contrasteren met vasthoudendheid en moed van zijn bladeren en planten om uit te strekken naar het leven. Ook hier wordt een grens overschreden, tussen tijdelijk en blijvend.

 

Lucas van Eeghen (1953) kreeg zijn opleiding aan de Vrije Academie in Den Haag en is grotendeels autodidact Hij exposeerde zijn werken in de VS, VK, ItaliŽ en Monaco. Hij won de oeuvreprijs op de Triénale van Rome.

 

 


 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2017 - Home | Contact