Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
Vorige pagina << 
Alberto Zamboni
Werken


 
   
   
 
 

 

Alberto Zamboni schildert met olieverf op linnen en gebruikt monochrome kleuren. Er zijn geen uitgesproken omlijningen en het spel van licht en schaduw is ongebruikelijk, zij lijken elkaar te vervangen, onopvallend en alsof per ongeluk.

 

Bij het kijken naar de werken van Zamboni, wordt men aangetrokken om in het schilderij te stappen, deel te worden van de wereld die voor de ogen opent. In deze wereld bestaan er geen grenzen, en de kijker wordt onderdeel van een wereld waar niets is gedefinieerd. Men wordt op zichzelf terug geworpen en daardoor gevraagd om de zelf opgeworpen grenzen op te zoeken. Wanneer men in Alberto Zamboniís schilderijen rondreist is er alle ruimte om deze grenzen op te zoeken en er vragen bij te stellen, om nieuwe grenzen te trekken en op een nieuwe manier naar het leven van alledag te kijken waar alles omlijnt is en vast lijkt te liggen.

 

Alberto Zamboni (1971) is afgestudeerd van de Academie voor Schone Kunsten in Bologna. Zijn werken vormen onderdeel van privé- en publieke verzamelingen. Zijn werk is tentoongesteld op de BiŽnale van VenetiŽ, Art Basel en andere belangrijke tentoonstellingen. Het werk van Zamboni is vooral bekend in ItaliŽ, maar geleidelijk aan wordt het ook in andere landen


 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2018 - Home | Contact