Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
Vorige pagina << 
Axel Veenendaal
Werken


 
   
   
 
 
Axel Veenendaal, Gastkunstenaar bij De Twee Pauwen 

Axel Veenendaal (1951 ) is een zeer veelzijdig mens en actief op gebied van sport, muziek, schilderen en beeldhouwen. Het zijn passies van hem waar hij streeft naar uitmuntendheid.

De recente beeldhouwwerken van grote koppen die Axel in lood uitvoert vormen een kroon op zijn werk.

De koppen zijn geenszins realistisch, groter dan echte hoofden en de trekken zijn geŽxtrapoleerd. De sterke gelaatstrekken blijven de aandacht vragen, zijn moeilijk leesbaar en daardoor fascinerend. De uitdrukkingen van de koppen wekken een reactie op die uit de beschouwer zelf komt. Reacties die niet altijd even gemakkelijk zijn.

De keuze van lood als materiaal is speciaal, het is een relatief zacht en buigzaam materiaal maar toch weerbarstig en sterk. Het heeft een zachte glans waardoor het werk de omgeving iets opneemt en het werk nog levendiger wordt . Het materiaal kan verweren en een diepe donkere toon krijgen, maar als het werk binnen blijft, houdt het lood zijn iets heldere en lichtgrijze tint. Het materiaal leent zich er dan ook zeer goed voor om het menselijk karakter met al zijn tegenstrijdigheden uit te beelden.


 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2018 - Home | Contact