Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
Vorige pagina << 
Karien Heijtlager
Werken


 
   
   
 
 

Karien Heijtlager werkt in brons, waarbij het oorspronkelijke beeld in klei wordt gevormd. Zelf onderscheidt zij twee groepen in haar werk, vrij en de portret opdrachten. Echter is voor de beschouwer dit onderscheid niet eenduidig. De toets, energie en dynamiek zijn in al haar beelden even sterk aanwezig. In haar werk is Karien zeer veeleisend, het beste kunstwerk bestaat immers niet Ė het kan altijd beter.


Het vrije werk van Karien wordt beheerst door een groot overkoepelend thema, de erotische spanning tussen man en vrouw. Het aantrekken, het afstoten, de dominantie, de onderwerping en de versmelting zijn motieven die je in al haar werk zult terugvinden.

 

De wijze van uitbeelden van een relatie vraagt soms om meer of minder abstractie. Soms is een figuratieve uitbeelding de gewenste vorm, soms stileert Karien de beweging, de dynamiek van een relatie in een beeldtaal waarin de figuren geabstraheerd zijn tot hun essentie maar het motief herkenbaar blijft.

 

Opvallend is dat waar Karien een paar uitbeeld, de relatie zeer direct wordt  neergezet en waarbij de individuen ieder een eigen kracht en individualiteit hebben. Bij de relaties die zij uitbeeld is romantiek slechts een klein onderdeel. De dynamiek van twee sterke persoonlijkheden geven Karienís beelden een overweldigende en spannende aanwezigheid.


Karien maakt naast haar vrije werk ook graag portretten in opdracht.  Portretten zijn een specialiteit geworden van haar. De zoektocht naar de persoonlijkheid van het model, het vinden van de juiste toets, het uitdiepen van het karakter ervaart zij als een vaak verrassend avontuur.

 

Karien Heijtlager (1959) studeerde in de jaren 90 autonome vormgeving aan de Hogeschool der Kunsten in Utrecht.  In het cursusjaar 2010-2011 behaalde ze haar eerste graads kunstvakken aan de Willem de Kooningacademie te Rotterdam. Zij werkte daarnaast bij haar mentor Kees Verkade. Ze werkt in 's-Gravenhage en Toscane, ItaliŽ.

 

Werken van Karien Heijtlager zijn getoond en opgenomen in collecties in Nederland, Zwitserland, ItaliŽ, Frankrijk en de VS.

 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2018 - Home | Contact