Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
Vorige pagina << 
Mario Sepulcre
Werken


 
   
   
 
 

 

Mario Sepulcre (1957) woont op Corsica. Zijn opleiding bracht hem naar Italië en Canada. Sepulce werd gefacineerd door het surrealisme. Dit vertaalde zich in zijn latere werk vooral door thema’s te kiezen waarbij hij vorm gaf aan zijn verbeelding. Zijn werken zijn figuratief maar de voorstellingen vormen een eigen wereld, zij vormen geen interpretatie van de echte wereld, maar van zijn eigen gedachtewereld. Hij schilderde een serie waarbij de citroen centraal staat. De citroenen zijn als acteurs zijn in herkenbare drama’s. De keuze voor de citroen kwam voort uit zijn besef dat citroenen een heel oude fruitsoort is dat in vroege kunst al een plaats had. De citroen is een alledaags fruit, maar door haar zuurheid en felle kleur neemt zij een hoofdplaats in op de fruitschaal.

Het heldere geel zet Mario de "hoofdacteur” af tegen een diep donkere achtergrond van een onverlicht  toneel waar het licht alleen schijnt op het fruit en eventueel andere acteurs in het geschilderde drama.

Mario Sepulcre is naast schilder die in olieverf op linnen werkt ook een begenadigd fresco schilder en werkt veel in oude kerken als restaurator.

 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2018 - Home | Contact