Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
Vorige pagina << 
Dinie Boogaart
Werken
Boeken


 
   
   
 
 
'Kleurrijk', 'direct', 'talentvol', 'eigenzinnig', 'spontaan', 'schilder pur sang', het zijn enkele treffende typeringen van de Friese kunstenares Dinie Boogaart (1963).
Al meer dan 30 jaar staat ze als oprecht kunstenaar met beide benen op schildersgrond om recht vanuit haar hart, zonder omwegen, prachtige schilderijen te maken.Mens, dier en het landschap in haar directe omgeving blijven haar inspireren en worden in een krachtig, haast niets ontziend kleurenpalet op het doek tot leven gebracht.
Ontroerende beelden van spelende kinderen in het zand, van de wankele eerste stapjes van een lammetje in de wei maar ook bombastische wolkenluchten boven het typisch Friese eindeloze landschap, kleurrijke gezichten uit verre landen,  allen vloeien in onvergetelijke vorm uit haar penseel. De losse toets laat ruimte voor emotie en dit stelt Dinie Boogaart in staat haar verhaal te vertellen terwijl de toeschouwer aan haar lippen hangt en niet kan wachten tot de bladzijde wordt omgeslagen.

Dinie Boogaart werd in 1963 in Sneek geboren. Ze heeft haar opleiding gevolgd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Kampen, de Rijksacademie in Amsterdam en de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen.

Haar schilderijen bevinden zich in privé- en bedrijfscollecties, o.a. van:
Unilever NV Rotterdam, Achmea Den Haag, Gasunie Groningen, ING bank Amsterdam.
Meest recent verschenen uitgave: Dinie Boogaart Koorddanser.

 

 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2018 - Home | Contact