Home Galerie Kunstenaars Exposities Nieuws Specials Boeken Contact
Vorige pagina << 
Igor Bitman
Werken


 
   
   
 
 
De Russische schilder Igor Bitman, woonachtig te Parijs, winnaar van onder andere de Prix Spécial du Jury van de Académie des Beaux-Arts en de Médaille d’Or van de Salon des Artistes Français, is terug bij De Twee Pauwen.
Hij verrast met een veelzijdigheid aan technieken in een bijzondere collectie schilderijen.
Het is weinigen gegeven om, zoals Igor Bitman dat kan, vrij te putten uit uiteenlopende materialen om precies het resultaat te bereiken dat de kunstenaar beoogt. Behalve met olieverf werkt hij o.a. ook met encaustiek, een techniek die al in de klassieke oudheid werd toegepast, waarbij de pigmenten, gebonden in was, in meerdere lagen worden aangebracht. De optische vermenging van de reliëfachtige verflagen geeft de kleuren een fluwelen glans.
Bitman vertaalt de universele schoonheid van zijn onderwerpen, stillevens en naakten, ook naar het doek met gemengde technieken waarbij o.a. foto’s worden gebruikt.
De invloed van de fotografie op de schilderkunst heeft sinds de uitvinding ervan tot veel controverse geleid, maar ondanks de haat-liefde verhouding door de eeuwen heen is de bijdrage van dit medium aan de ontwikkeling van de schilderkunst onmiskenbaar.
Enkele voorbeelden zijn de opeenvolgende fotoseries van Eadweard Muybridge die beweging voor het kunstenaarsoog zichtbaar maakte, de Dada fotocollages, Robert Rauschenbergs’ fotografishe fragmenten en de ‘out of focus’ schilderijen van Gerhard Richter.
Na meer dan een halve eeuw heeft de gedegen vakman Bitman op succesvolle wijze een klassieke stijl ontwikkeld die het unieke talent van deze kunstenaar tot zijn recht laat komen.
 
De Twee Pauwen op Facebook
 
De Twee Pauwen op LinkedIN

MedCapz © All rechten voorbehouden - De Twee Pauwen © 2018 - Home | Contact